Времето: Седмицата започва с облаци, след обяд пробива слънце

За Пловдив и населените места в региона прогнозата е за значителна облачност

Преди обяд над Северна и Източна България ще се задържи с ниска слоеста облачност. Над югозападните райони облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд в западната половина от страната ще бъде предимно слънчево, докато на изток облачността все още ще е значителна, без валежи. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 3° и 2°. На отделни места в котловините от Западна България, където облачността ще се разкъсва, температурите ще достигнат до минус 5°. Максималните температури в повечето места ще са между 0° и 5°.

В Пловдив и Асеновград ще преобладава значителна облачност. Минималната температура ще бъде около 1°, а максималната ще достига до 4°. В следобедните часове е възможно облачността да се разкъса и да изгрее слънце.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

В планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен вятър от север-североизток. Максималната температури на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието

ще бъде предимно облачно с ниска слоеста облачност, без валежи. Привечер и през нощта срещу вторник облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, след обяд – умерен северен вятър. Максималните температури ще са 3°- 5°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 7° – 8°.

Слънцето ще изгрее в 7:52 часа и ще залезе в 17:22 часа. Продължителност на деня 9:30 часа.

Луната изгря в 3:40 часа и ще залезе в 13:39 часа. Осветеност на диска в 0h UT 22 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.

Подобни статии

Top