Времето: Септемврийско слънце и летни температури - DC news

Времето: Септемврийско слънце и летни температури

Ще бъде предимно слънчево.

Сутринта на места в източните райони ще бъде с ниска облачност. В следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планините в Западна България, ще превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток; в Дунавската равнина временно ще се ориентира от северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 28° и 33°.

В Пловдив и Асеновград утрото ще бъде хладно с макисимални температури около 13 градуса. През деня ще се установи слънчево време и максималните температури ще достигнат отново летни стойности – около 32 градуса. 

Атмосферното налягане бавно ще се повишава и ще е по-високо до средното за месец септември.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в масивите от Западна България, ще превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е 25°, на 2000 метра – около 17°.

По Черноморието

ще бъде предимно слънчево. Сутринта временно ще се образува ниска облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

На 08.09.2020 слънцето ще изгрее в 07:00 часа и ще залезе в 19:47 часа. Продължителност на деня 12:47 часа.

На 08.09.2020 луната ще изгрее в 22:55 часа и ще залезе в 12:47 часа. Осветеност на диска в 0h UT 71 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top