Времето: Ще бъде облачно, но топло

В сутрешните часове в Дунавската равнина ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла, които ще се задържат почти през целия ден. Над страната облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са от минус 5° до 0°, а максималните – между 3° до 8°, в местата с по-трайна мъгла ще са близки до 0°.

В Пловдив и Асеновград през целия ден ще бъде предимно облачно. Минималните температури в сутрешните часове ще  бъдат отрицателни и термометрите ще показват около – 3 градуса. Максималните температури през деня няма да надвишават 5 градуса. 

Атмосферното налягане бавно ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините

ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието

в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. През деня облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от запад. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 07.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:43 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 09:10 часа.

Top