Времето: Ще бъде облачно, очакват ни още дъжд и сняг - DC news

Времето: Ще бъде облачно, очакват ни още дъжд и сняг

Валежите от дъжд ще продължат, над около 500-600 метра – от сняг, но от северозапад ще отслабват и спират.

По-значителни количества ще има в крайните югоизточни райони, а със застудяването в Предбалкана има условия да се задържа снежна покривка. Ще остане ветровито с умерен в Източна България и силен вятър от север-североизток. Ще бъде облачно. Дъжд, над около 500-600 метра – сняг, ще вали на места в Източна и Южна България, но валежите в повечето райони ще спират и вечерта превалявания ще има главно в Югозападна България. Преди обяд вятърът все още ще е от север-североизток, след обяд ще започне да се ориентира от изток-югоизток и ще отслабне. Ще бъде студено с преобладаващи минимални температури между 0° и 5°, в София – около 1°, максималните ще са между 6° и 11°, в София – около 7°.

В Пловдив и Асеновград времето остава без съществена промяна. Ще вали дъжд, а максималните температури ще са около 9 градуса. Минимални -около 4 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи.

В планините

ще бъде облачно и мъгливо. На места ще има валежи от сняг, по-значителни до обяд в масивите в Югоизточна България. След обяд валежите ще отслабват и спират и вечерта, главно в планините в Югозападна България ще превалява сняг. Ще продължи да духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието

ще бъде облачно с валежи от дъжд. Условия за значителни количества има до обяд в южните райони. През деня валежите от север ще отслабват, до вечерта и ще спрат. Ще е ветровито с умерен, временно силен вятър от север-североизток, към вечерта ще започне да се ориентира от изток-югоизток и да отслабва. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде към 4 бала, след обяд ще отслабва.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 41 мин. и залязва в 20 ч. и 10 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 28 мин.

Луната в София залязва в 7 ч. и 36 мин. и изгрява в 22 ч. и 30 мин. Фаза на луната: два дни след пълнолуние.

Подобни статии

Top