Времето: Ще бъде слънчево, но студено

Преди обяд в равнините и котловините ще е мъгливо, а над останалите райони ще бъде предимно слънчево.

След обяд от запад ще започне да се заоблачава. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от минус 6° до минус 1°, а максималните – между 5° и 10°, на местата с по-трайна мъгла и по-ниски.

В Пловдив и Асеновград облачността ще бъде променлива. През деня ще има слънчеви часове. Минималните температури сутринта ще бъдат отрицателни и ще са около минус 4 градуси. През деня живакът на термометрите ще се покачи до + 5 градуса. Ще бъде студено.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и бавно ще се понижава.

В планините

ще е предимно слънчево. След обяд от запад ще започне да се заоблачава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието

ще е предимно слънчево, почти тихо. След обяд вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:42 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 9:11 часа.

Луната ще изгрее в 14:11 часа и ще залезе в 01:28 часа. Осветеност на диска в 0h UT 66 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top