Времето: Ще е слънчево през деня, но утрото ще е мразовито

Над България ще бъде предимно слънчево.

Ще духа умерен, по северните склонове на планините – временно силен югозападен вятър и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 9° и 14°. Привечер и през нощта срещу петък от запад облачността ще започне да се увеличава, но все още ще е почти без валежи.Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, малко по-ниски в котловините от Югозападна България.

В Пловдив и Асеновград ще бъде предимно слънчево, с максимални температури около 11°. Сутринта ще бъде студено, а минималните температури ще са около 0°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще преобладава слънчево време. Привечер от запад облачността ще се увеличава, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 0.

По Черноморието

ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Ще бъде предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 38 мин. и залязва в 16 ч. 54 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 16 мин.

Луната изгрява в 5 ч. и 1 мин. и залязва в 15 ч. и 36 мин. Фаза: два дни преди новолуние.

Подобни статии

Top