Времето: Ще се редуват слънце и дъжд, опасност от градушки

времето

Утре през първата част от деня времето ще бъде слънчево с разкъсана облачност.

Около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност. Ще паднат краткотрайни, на места в Родопите интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и усилване на вятъра. Остават условията за градушки. Температурите слабо ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните за Горещниците – максималните ще бъдат между 28° и 33°.

В Пловдив и Асеновград времето ще е облачно и дъждовно. Минималната температура ще бъде 19°-20°, а максималната – до 31°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юли – слабо ще се понижи.

Над планините

преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Около и след обяд облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна. На много места ще превали и прегърми. Има условия за локални интензивни валежи. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието

преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Около и след обяд облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна. На много места ще превали и прегърми. Максимални температури на въздуха: 27°-30°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подобни статии

Top