Времето: Ще се затопли, валежите ще спрат

Преди обяд все още над Южна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превалява слаб дъжд.

Над Северна България облачността ще намалее до предимно слънчево. В следобедните часове в южните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще се затопли. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София – около 0°. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 13° и 18°, в София – около 13°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност до слънчево време. През деня ще се затопли. Минималните температури ще бъдат около 3°, а максималните ще достигат до 15°. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините

преди обяд облачността ще е значителна и все още на отделни места, главно в масивите от Южна България ще превалява слаб дъжд, над 1700 метра – слаб сняг. След обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен, по билата и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

преди обяд облачността ще е значителна и все още на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. В следобедните часове валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максимални температури на въздуха: 12°-13°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 3 мин. и залязва в 19 ч. и 56 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 52 мин.

Луната изгрява в 9 ч. и 6 мин. и залязва в 0 ч. и 32 мин. на 06.04. Фаза на луната: четири дни преди първа четвърт.

Подобни статии

Top