Времето: Ще вали сняг, значителни в Родопската област - DC news

Времето: Ще вали сняг, значителни в Родопската област

Над по-голямата част от страната ще бъде облачно.

Разкъсвания на облачността ще има все още над североизточните райони. На много места в Западна България и Родопската област ще има валежи от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София около минус 1°.Валежите от югозапад ще обхванат страната, най-късно през нощта срещу понеделник и североизточните райони. Ще вали сняг, в Югоизточна България предимно дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Родопската област. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България до силен вятър от изток-североизток. Ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 1°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, очакват се валежи от сняг. Минимални температури около 2 градуса, максимални – 3 градуса. 

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна – малко по-ниско от средното за месеца.

В планините

ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Родопите. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток и ще има виелици, навявания и образуване на преспи. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

Над Черноморието

ще бъде предимно облачно. По-късно през деня по южното крайбрежие ще започне да превалява дъжд. През нощта срещу понеделник дъжд ще завали и по северното крайбрежие, който ще премине в сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 5°-6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 55 мин. и залязва в 18 ч. и 21 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 25 мин.

Луната в София изгрява в 8 ч. и 49 мин. и залязва в 22 ч. и 33 мин. Фаза на луната: четири дни след новолуние.

Подобни статии

Top