Времето: Силен и студен вятър, през деня ще има слънце

Сутринта ще е все още студено

с преобладаващи минимални температури между минус 8° и минус 3°, в София – около минус 6°. През деня облачността ще е променлива, по-често намаляваща до слънчево. Вятърът ще се усили и ще е умерен, в Горнотракийската низина и Дунавската равнина – силен от запад-северозапад. С усилването на вятъра бързо ще се затопли и максималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София – около 5°.

Жълт код обяви НИМХ за силен вятър в 12 области в страната, сред които са Пловдив и Пазарджик. В Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще духа силен вятър от запад-северозапад с пориви до 20 m/s.

В Пловдив и Асеновград сутринта ще е студено с отрицателни минимални температури около минус 2. Ще духа силен вятър от запад-северозапад с пориви до 20 m/s. През деня живакът на термометрите ще се покачи до плюс 10°.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността до обяд на места над планините в Западна България. Ще духа силен до бурен вятър от север-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието

Над Северното Черноморие до обяд облачността ще е по-често значителна, по Южното ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще отслабне и ще е 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 55 мин. и залязва в 17 ч. и 16 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 20 мин.

Луната залязва в 5 ч. и 5 мин. и изгрява в 14 ч. и 14 мин. Фаза: четири дни преди пълнолуние.

Подобни статии

Top