Времето: Силен вятър ще духа навсякъде, но ще е топло

Времето днес ще е доста динамично.

Сутринта ще духа силен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е разкъсана, значителна над Рило-Родопската област и на отделни места там ще превали дъжд. Минималните температури ще са от 5°-6° на места в крайните северозападни райони и котловините, защитени от вятъра, до 14°-15° по морския бряг.

През деня ще е ветровито с умерен, в Източна България и на места северно от планините – силен и поривист юг-югозападен вятър. Вечерта вятърът в Западна България ще отслабне и ще се ориентира от запад. Предимно значителна ще е облачността над югозападната половина от страната и главно в планинските райони ще има валежи от дъжд. В Североизточна България ще има повече слънчеви часове. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 18° и 23°, на места в Централна Северна България до 25°-27°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, до слънчево време. Минималната температура ще бъде около 8°, а максималната ще достига до 24°.

Жълт код

за силен до бурен вятър е обявен в почти цялата страна. В 26 от общо 28 области в страната ще духа силно, като скоростта на вятъра ще достига на места до 24 м/сек.  Изключение правят само областите Видин, Плевен и Смолян. В районите в близост до северните склонове на Родопите ще духа силен вятър от юг-югозапад с пориви до 20-24 м/сек. В Смолянска, Благоевградска и Кърджалийска области е обявен жълт код и за проливни дъждове.

1 2

Подобни статии

Top