Времето: Слънчево и горещо - DC news

Времето: Слънчево и горещо

Утре ще бъде предимно слънчево.

След обяд главно над планинските райони в западната половина от страната ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. В източните райони ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са в интервала между 15° и 20°. Максималните ще бъдат между 30° и 35°, в София – около 30°.

В Пловдив и Асеновград ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще са около 18°, а максималните ще достигат до 33°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за юни – слабо ще се понижи.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от западната половина от страната ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. По билата ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е между 22° и 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 51 мин. и залязва в 20 ч. и 59 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 7 мин.

Луната в София залязва в 0 ч. и 36 мин. и изгрява в 9 ч. и 40 мин. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт.

Подобни статии

Top