Времето: Слънчево и горещо, сутринта ще има мъгли - DC news

Времето: Слънчево и горещо, сутринта ще има мъгли

Времето ще бъде предимно слънчево.

В сутрешните часове на отделни места в низините и около водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°. След обяд от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който привечер в западната половина от Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Топло с максимални температури между 27° и 32°, в София около 27°. През нощта срещу сряда от северозапад ще започне да нахлува хладен въздух. Ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.

В Пловдив и Асеновград ще е слънчево и горещо. Минималните температури ще бъдат около 12°, а максималните ще достигат летните 30°. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за май.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. След пладне над масивите от Западна България облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, по билата от северозапад; привечер ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра около 12°.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места с намалена видимост. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 22°-27°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 3 мин. и залязва в 20 ч. и 43 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 39 мин.

Луната в София залязва 6 ч. и 44 мин. и изгрява в 22 ч. и 45 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние.

Подобни статии

Top