Времето: Слънчево и приятно, следобед вятърът ще отслабне

Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър.

Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, в София: минус 3°. През деня ще преобладава слънчево време. Около обяд от запад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава. Северозападният вятър ще отслабне, привечер ще се ориентира от югозапад, ще е до умерен. Максималните температури ще са между 4° и 9°, в София – до 4°.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде слънчево, с разкъсана облачност. Минималните температури ще бъдат около 3°, а максималните ще досктигат до 9°. 

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е значително по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще преобладава слънчево време, около обяд облачността ще започне да се увеличава. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време, след обяд облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава. Ще продължи да духа до умерен, по северното крайбрежие преди обяд временно силен запад-северозападен вятър, вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 8°-9°. Температура на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 43 мин. и залязва в 17 ч. и 37 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 54 мин.

Луната изгрява в 7 ч. и 29 мин. и залязва в 16 ч. и 32 мин. Фаза: един ден преди новолуние.

Подобни статии

Top