Времето: Слънчево и приятно топло - DC news

Времето: Слънчево и приятно топло

Времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност.

Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София – около минус 2°. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°, по-ниски в крайните източни райони, в София – около 16°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево и приятно топло. Минималните температури сутринта ще са около нулата, а максималните ще достигат до 17°. 

Атмосферното налягане бързо ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще е предимно слънчево. Ще има незначителна висока облачност, която привечер над западните райони ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8° – 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 42 мин. и залязва в 18 ч. и 30 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 48 мин.

Луната в София изгрява в 1 ч. и 9 мин. и залязва в 10 ч. и 2 мин. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт.

През нощта срещу сряда

облачността ще се увеличи и в средата на седмицата ще бъде облачно. От запад ще започнат валежи от дъжд, които постепенно ще обхванат цялата страна. В сряда все още ще е с високи температури, максималните в по-голямата част от страната ще са между 10° и 15°, но през деня вятърът  ще се ориентира от северозапад, през нощта срещу четвъртък и ще се усили, а с него бързо ще застудява. С понижението на температурите в нощните часове във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

В четвъртък

в Западна България валежите ще спрат, а в Източна ще продължат през целия ден; там има повишена вероятност да са значителни по количество. Вятърът ще е умерен от северозапад, в Източна България след обяд от североизток. Температури ще са почти без дневен ход – от минус 1°, 0° до 5°-6°.

Подобни статии

Top