Времето: Слънчево и приятно топло - DC news

Времето: Слънчево и приятно топло

Времето ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност.

В сутрешните часове на отделни места в равнинната част от страната видимостта ще е намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, по Черноморието малко по-високи, в София – около 5°. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София – около 20°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево, с разкъсана облачност. Минималните температури ще бъдат около 6°, а максималните ще достигат до 23°. 

Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините

ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по най-високите и открити части до силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

По Черноморието

ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е от 16°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 31 мин. и залязва в 18 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 25 мин.

Луната в София залязва 4 ч. и 16 мин. и изгрява в 18 ч. и 13 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.

През почивните дни

ще бъде предимно слънчево. Сутрин на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. В събота в източните райони ще духа слаб до умерен вятър от североизток, а в неделя за кратко в по-голямата част от страната – от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните – между 18° и 23°.

Подобни статии

Top