Времето: Слънчево и приятно топло, с температури до 24 градуса

Сутринта облачността ще се разкъса и намалее.

Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 6°. През деня ще е слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен, в североизточната половина от страната до силен запад-северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 19° и 24°, малко по-ниски по Северното Черноморие, в София – около 20°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево, с разкъсана облачност. Минималните температури ще бъдат около 9°, а максималните ще достигат до 24°. 

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, по билата и силен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево, по северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, врменно силен запад-северозападен вятър, вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 6 ч. и 58 мин. и залязва в 19 ч. и 59 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 01 мин.

Луната залязва в 2 ч. и 29 мин. и изгрява в 11 ч. и 06 мин. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт.

Подобни статии

Top