Времето: Слънчево и приятно време

Ще преобладава слънчево време.

След обяд, главно над югоизточната половина ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, предимно североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°.

В Пловдив и Асеновград ще е слънчево и топло. Минималните температури ще са около 8°, а максималните ще достигат до 22°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за април.

Над планините

ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на места, главно в Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен, по билата – умерен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над южното крайбрежие, където на изолирани места ще превали дъжд. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 16°-18°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето ще изгрее в 06:27 часа и ще залезе в 20:21 часа. Продължителност на деня 13:54 часа.

Луната ще изгрее в 09:08 часа и ще залезе в – часа. Осветеност на диска в 0h UT 18 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top