Времето: Слънчево и тихо, затопля се още

Над страната от югозапад ще продължи да се пренася топъл въздух.

През нощта над планинските райони ще бъде ясно, а през деня – предимно слънчево. По поречието на Дунав, в котловините и на много места в Горнотракийската низина ще има мъгла или ниска слоеста облачност, като в повечето места около обяд ще настъпва подобрение на видимостта. Минималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, по Черноморието до 7-8°. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 11° и 16°, на места в Предбалкана до 18°-20°; по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла: 5°-8°.

В Пловдив и Асеновград ще преобладава слънчево време, сутринта на места е възможно да има мъгла. Минималната температура ще бъде около 1°, а максималната ще достигне до 10°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за декември.

Над планините

ще бъде слънчево и ще се затопли още. Вятърът ще е слаб, предимно от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието

преди обяд на много места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Около и след обяд ще настъпва разкъсване на облачността и подобрение на видимостта. Почти тихо време. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12°-15°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:51 часа и ще залезе в 16:54 часа. Продължителност на деня 09:03 часа.

Луната ще изгрее в 22:39 часа и ще залезе в 12:00 часа. Осветеност на диска в 0h UT 74 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top