Времето: Слънчево и топло, сутринта на места ще има мъгла - DC news

Времето: Слънчево и топло, сутринта на места ще има мъгла

В ранните сутрешни часове над югоизточните райони ще се появи ниска облачност или мъгла.

Минималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, но в отделни низини ще са по-ниски – до 1°-2° и там ще има условия за слаба слана. В София минималната температура ще бъде около 6°. През деня ще бъде предимно слънчево, главно над Западна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, в София около 20°.

В Пловдив и Асеновград ще е слънчево и топло. Минималните температури ще бъдат около 7°, а максималните ще достигат до 22°. 

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините

ще бъде предимно слънчево, над масивите в Западна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието

ще бъде слънчево. В сутрешните часове главно по южното крайбрежие ще има ниска облачност, която бързо ще намалее. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат 14°-17°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 14 мин. и залязва в 20 ч. и 32 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 17 мин.

Луната в София залязва 1 ч. и 59 мин. и изгрява в 10 ч. и 48 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт.

Подобни статии

Top