Времето: Слънчево и топло, вятърът утихва - DC news

Времето: Слънчево и топло, вятърът утихва

Времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност.

Ще духа до умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат в широки граници, от минус 2° на отделни места в Югозападна България до 10°-11° в североизточните райони от страната, в София около 1°. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16° и 21°, в София около 16°. Вечерта облачността от север ще започне да се увеличава и през нощта срещу понеделник на отделни места ще превали слаб дъжд.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево и топло, с разкъсана облачност. Минималните температури сутринта ще бъдат около 3°, а максималните ще достигат до 21°. 

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и след обяд вече ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който през деня малко ще отслабне и ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево. Вечерта над северното крайбрежие ще има по-значителна облачност. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са 14°-18°, температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 19 мин. и залязва в 18 ч. и 02 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 42 мин.

Луната в София изгрява в 7 ч. и 11 мин. и залязва в 16 ч. и 55 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние.

В понеделник

вятърът ще е от запад-северозапад, отново ще се усили. Облачността ще е предимно значителна, на отделни места, главно в Източна България ще превали слаб дъжд, в планините над 1500 м – слаб сняг. Дневните температури ще се понижат с 6-7 градуса.

Във вторник

вятърът ще отслабне до умерен, облачността бързо ще намалее до предимно слънчево и отново ще се затопли.

Подобни статии

Top