Времето: Слънчево, на места – мъгливо

Над по-голямата част от страната времето ще се изясни.

Ще бъде почти тихо и сутринта по поречието на Дунав и на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°. Днес ще бъде предимно слънчево. В повечето райони ще е почти тихо, в Източна България със слаб запад-югозападен вятър. Ще се затопли и преобладаващите максимални температури ще са между 4° и 9°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

В Пловдив и Асеновград ще бъде предимно слънчево, с разкъсана облачност. Времето ще е меко и сравнително топло. Минималната температура ще бъде около 1°, а максималната ще достига до 7°-10°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен, по най-високите върхове юг-югоизточен вятър. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максимални температури между 6 и 9°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето сутринта ще отслабне и през деня ще е 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:56 часа и ще залезе в 17:14 часа. Продължителност на деня 9:18 часа.

Луната ще изгрее в 20:26 часа и ще залезе в 10:00 часа. Осветеност на диска в 0h UT три дни след пълнолуние %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top