Времето: Слънчево на запад, облачно на изток

времето

Времето днес ще е променливо.

В Източна България сутринта ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са между 7° и 12°, по морския бряг до 15°. През деня по-значителна ще е облачността също над източната половина на страната, където на много места до обяд видимостта ще е намалена. Само на отделни места слабо ще превали.

В Западна България ще има повече слънчеви часове. Ще се появи слаб северен вятър. Максималните температури ще са от 15°-16° на места в североизточните, до 25°-26° в крайните югозападни райони.

В Пловдив и Асеновград времето ще е слънчево и доста топло, с разкъсана облачност. Минималната температура ще бъде 9°, а максималната ще достигне до 24°. 

Атмосферното налягане ще е близко до средното за октомври, но вечерта ще започне да се повишава.

Над планините

облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, когато на отделни места слабо ще превали. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-значителна в сутрешните часове, когато на места ще има и мъгла. Слаби валежи ще има само на отделни места. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са 18°-20°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Подобни статии

Top