Времето: Слънчево над повечето райони, сутринта – мъгли

Сутринта на много места по поречията и в котловините ще се образуват мъгли.

Минималните температури ще са от минус 3° на места в Западна България до около 9° по Черноморието. През деня над повечето райони ще бъде слънчево. Преди обяд на места в равнинната част от страната ще има ниска облачност или мъгла, по-трайни по поречията. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 11° и 16°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево, с променлива облачност. Минималните температури ще бъдат около 2°, а максималните ще достигат до 15°. 

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще бъде слънчево. Преди обяд на места в подножията ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието

ще има временни намаления на облачността, в много райони до предимно слънчево. Облачно ще се задържи над крайните южни райони, където са възможни и ръмежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14-16°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 18 ч. и 25 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 29 мин.

Луната залязва в 14 ч. и 55 мин. и изгрява в 0 ч. и 3 мин. на 29.10 Фаза: последна четвърт.

Подобни статии

Top