Времето: Слънчево, повишението на температурите ще се усети - DC news

Времето: Слънчево, повишението на температурите ще се усети

През по-голямата част от деня, ще е предимно слънчево.

Минималните температури ще са от минус 7° до минус 2°, за София – около минус 4°. През по-голямата част от деня, ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен вятър от запад-югозапад. Дневните температури чувствително ще се повишат и максималните ще са между 6° и 11°, за София – около 8°. Вечерта и през нощта срещу петък вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и в Западна България ще превали, отначало дъжд, който бързо ще премине в сняг.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, през по-голямата част от деня ще е слънчево. Утрото ще е студено, с отрицателни температури от минус 7°. През деня стойността на максималните ще е същата, но с положителен знак.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане малко по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще е предимно слънчево. Вятърът ще е силен, от запад-северозапад, вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието

ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°, колкото температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 52 мин. и залязва в 17 ч. и 23 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 31 мин.

Луната залязва в 9 ч. и 37 мин. и изгрява в 19 ч. и 52 мин. Фаза: два дни след пълнолуние.

Подобни статии

Top