Времето: Слънчево през деня, вечерта на запад ще завали

Преди обяд ще преобладава слънчево време, но до края на деня облачността ще се увеличава.

Вечерта на отделни места в Западна България ще превали дъжд. Ще духа слаб, след обяд в Източна България и Дунавската равнина до умерен североизточен вятър и с него ще започне да прониква студен въздух. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София – около минус 2°. Максималните температури ще са между 7° и 12°, в София – около 9°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево, с разкъсана облачност. Минималните температури ще са около нулата, а максималните ще достигат до 12°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши.

Над планините

преди обяд ще има повече слънце, но до края на деня облачността ще се увеличи. Вечерта ще започне до превалява сняг, под около 1200 метра – дъжд. Ще духа до умерен вятър от североизток, по най-високите части от юг, който вечерта започне да се усилва. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието

ще преобладава слънчево време. Вечерта от север облачността ще започне да се увеличава. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 08 мин. и залязва в 18 ч. и 11 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 02 мин.

Луната изгрява в 4 ч. и 20 мин. и залязва в 13 ч. и 00 мин. Фаза: два дни след последна четвърт.

Подобни статии

Top