Времето: Слънчево, с летни температури по обяд - DC news

Времето: Слънчево, с летни температури по обяд

Времето ще бъде предимно слънчево.

След обяд ще се появи купеста облачност, но почти няма да превали. В сутрешните часове над източните райони, както и на места в низините и котловините, ще има мъгла или ниска облачност. През деня вятърът от юг-югоизток ще се усили до умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 26° и 31°, в София около 27°.

В Пловдив и региона ще бъде слънчево, с разкъсана облачност. Минималните температури ще бъдат около 12°, а максималните ще достигат летни стойности – около 30°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

Над планините

ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но почти без валеж. В сутрешните часове ще духа слаб югозападен вятър, който през деня ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:18 часа и ще залезе в 19:17 часа. Продължителност на деня 11:58 часа.

Луната ще изгрее в 16:18 часа и ще залезе в 00:24 часа. Осветеност на диска в 0h UT 67 %. Фаза на луната: първа четвърт.

Подобни статии

Top