Времето: Слънчево, с почти летни температури

Времето ще бъде слънчево, с повече облаци преди обяд над Източна България.

Вятърът ще е слаб, предимно от запад. Сутринта минималните температури ще са предимно между 2° и 7°. Затоплянето през деня ще продължи и максималните температури ще са предимно между 19° и 24°, по-ниски по морския бряг.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево, с разкъсана облачност. Минималната температура ще бъде 7°, а максималната ще достига до 24°. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър, който привечер ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време. Повече облаци ще има в сутрешните часове, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максимални температури предимно между 12 и 15°, на места в южните райони до 18-20°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Изгревът на слънцето бе в 06:37 часа, а залезът ще бъде в 18:33 часа. Продължителност на деня 11:56 часа.

Луната ще изгрее в 14:10 часа и ще залезе в 04:22 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top