Времето: Слънчево, с променлива облачност

Хладно за началото на септември

Ще има променлива, след обяд над източните и планинските райони по-често значителна облачност, но без съществени валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, който до вечерта почти навсякъде ще отслабне. Хладно за началото на септември с преобладаващи максимални температури между 21° и 26°.

Жълт код за силен вятър от запад-северозапад обяви НИМХ за 18 области. Сред тях е и Пловдив.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево, с разкъсана облачност. Ще духа силен запад-северозападен вятър със скорост 14-19 m/s. Минималните температури ще бъдат около 16°, а максималните ще достигат до 25°. 

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за септември.

Над планините

облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, но без съществени валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, но без съществени валежи. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 24°-26°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 6 ч. и 53 мин. и залязва в 19 ч. и 59 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 06 мин.

Луната изгрява в 1 ч. 34 мин. и залязва в 17 ч. и 38 мин. Фаза: три дни след последна четвърт.

Подобни статии

Top