Времето: Слънчево, с разкъсана облачност, на места с температури до 28 градуса

времето

Ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност.

В западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина в часовете след полунощ и преди обяд ще има по-значителна ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, с който ще се затопли още. Преобладаващите минимални температури ще са между 8° и 13°, максималните ще са от 18°-19° в местата с по-трайни мъгли и до 27°-28° в районите чувствителни на южен вятър.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно, но по обяд и следобед слънцето ще се покаже. Минималните температури ще бъдат около 8°, а максималните ще достигат до 19°. 

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца – ще се повишава и към края на деня ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, с който ще се затопли още и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

По Черноморието

ще преобладава слънчево време. До около обяд главно в южните райони ще е с ниска облачност или мъгла. Ще духа предимно умерен вятър с южна компонента. Максималните температури ще са 18°-22°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 06 мин. и залязва в 17 ч. и 14 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 08 мин.

Луната изгрява в 7 ч. и 33 мин. и залязва в 17 ч. и 43 мин. Фаза: един ден след новолуние.

Подобни статии

Top