Времето: Слънчево, сутринта – мъгла

Времето днес ще бъде предимно ясно и почти тихо.

В сутрешните часове на много места в котловините, низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, по-високи в Източна България.

През деня ще преобладава слънчево време. Привечер от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са в широки граници и ще са от 8° – 10° в местата с по-трайна мъгла до 17° – 19° на места в Предбалкана.

В Пловдив и Асеновград облачността ще е променлива.Минималните температури сутринта ще са отрицателни и ще бъдат около минус 2°.Максимални – около 13°. 

Атмосферното налягане ще се повиши още и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен югозападен вятър. Привечер от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра –

По Черноморието

преди обяд видимостта ще бъде намалена, но след обяд ще се подобри и ще е предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:52 часа и ще залезе в 16:54 часа. Продължителност на деня 09:02 часа.

Луната ще изгрее в 23:52 часа и ще залезе в 12:33 часа. Осветеност на диска в 0h UT 64 %. Фаза на луната: последна четвърт.

Подобни статии

Top