Времето: Слънчево сутринта, вечерта ще се заоблачи

Сутринта в равнините и низините ще има мъгла.

Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 7° и 12°. До обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, а мъглите в низините постепенно ще се разсеят. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а вечерта на места в северозападните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Остава топло за сезона с максимални температури предимно между 17° и 22°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, а сутринта ще бъде мъгливо. Минималните температури ще бъдат около 10°, а максималните ще достигнат до 19°. 

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

Над планините

до обяд ще е предимно слънчево. След пладне облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи почти без валеж. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието

в сутрешните часове ще има значителна ниска облачност, в отделни райони с мъгла. Около и след обяд ще преобладава слънчево време, но вечерта облачността отново ще се увеличи. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 9 мин. и залязва в 17 ч. и 11 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 2 мин.

Луната изгрява в 11 ч. и 28 мин. и залязва в 20 ч. и 11 мин. Фаза: три дни преди първа четвърт.

Подобни статии

Top