Времето: Слънчево, температурите тръгват нагоре - DC news

Времето: Слънчево, температурите тръгват нагоре

Сутринта на места в котловините и около водните басейни ще се образува мъгла.

Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София – около 5°. През деня ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от север. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София – около 16°.

В Пловдив и Асеновград ще е слънчево с разкъсана облачност. Минималните температури ще бъдат около 10°, а максималните ще достигат до 21°. 

Атмосферното налягане ще се повиши още и ще е значително по-високо от средното за месеца.

Над планините

ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 19°-21°. Температурата на морската вода е от 16°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 5.10.2022 г. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 29 мин. и залязва в 19 ч. и 00 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 31 мин.

Луната в София залязва 1 ч. и 42 мин. и изгрява в 17 ч. и 16 мин. Фаза на луната: два дни след първа четвърт.

През следващите дни ще е без валежи.

Температурите ще се повишат още малко и преобладаващите ще са: минималните между 6° и 11°, а максималните – от 18° до 23°. Ще преобладава слънчево време; сутрин за кратко на места в низините и котловините ще има ниска облачност и намалена видимост, а по-късно през деня – разкъсана висока облачност. В петък ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Подобни статии

Top