Времето: Слънчево, температурите тръгват нагоре

Преди обяд времето ще бъде предимно слънчево.

След обяд от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа до умерен, в Западния Предбалкан временно и силен юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи в западната половина на Дунавската равнина.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде слънчево, с променлива облачност. Минималните температури ще са около минус 4°, а максималната ще достига до 8°.

Атмосферното налягане ще продължи слабо да се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините

преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен до силен предимно западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието

Преди обяд над Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд облачността, средна и висока, ще се увеличи и вплътни. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето ще изгрее в 7:32 часа и ще залезе в 17:50 часа. Продължителност на деня 10:17 часа.

Луната ще изгрее в 19:20 часа и ще залезе в 8:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top