Времето: Слънчево, температурите вървят нагоре

Времето ще е предимно слънчево.

След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от север-североизток, а привечер ще се ориентира от изток-югоизток. Топло с максимални температури предимно между 27° и 32°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде предимно слънчево, с разкъсана облачност. Минималната температура ще бъде 13°, а максималната ще достига до 29°. 

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

В планините

ще е предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна и Централна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 14°.

По Черноморското крайбрежие

ще е предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е малка. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който привечер ще се ориентира от изток-югоизток. Топло с максимални температури предимно между 25° и 28°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 24° – 25°.

Слънцето изгря в 06:04 часа и ще залезе в 21:01 часа. Продължителност на деня 14:57 часа.

Луната ще изгрее в 22:14 часа и ще залезе в 07:16 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Подобни статии

Top