Времето: Слънчево, затопля се още

Времето ще е слънчево.

Сутринта отново ще е хладно, с минимални температури между 3° и 8°, в отделни райони и малко по-ниски – около 0°.  Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони – до умерен вятър от изток-югоизток. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са предимно между 22° и 27°, по-ниски по Черноморието – под 20°.

В Пловдив и Асеновград ще е слънчево, с разкъсана облачност. Минималните температури ще бъдат около 5°, а максималните ще достигат до 26°. 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. Ще се понижава и към края на деня ще се приближи до нормалното.

Над планините

ще е слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Температурите още малко ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

По Черноморието

ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11° по Северното Черноморие до 16° на юг. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 6 ч. и 09 мин. и залязва в 20 ч. и 38 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 29 мин.

Луната в София изгрява в 6 ч. и 06 мин. и залязва в 20 ч. и 23 мин. Фаза: новолуние.

Подобни статии

Top