Времето: Слънце и пролетни температури, тази вечер настъпва астрономическата пролет - DC news

Времето: Слънце и пролетни температури, тази вечер настъпва астрономическата пролет

Ще преобладава слънчево време с разкъсана висока, след обяд над западните райони и средна облачност.

В повечето места ще е почти тихо. В сутрешните часове в източните райони ще има ниска облачност, там ще духа слаб вятър с южна компонента. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 16° и 21°, в София – около 19°.

В 23:24 часа българско време в северното полукълбо настъпва астрономическата пролет.

В Пловдив и Асеновград ще бъде предимно слънчево, с максимални температури около 22 градуса. Сутринта ще бъде хладна с минимални температури около 3 градуса.

Атмосферното налягане е близко до средното и ще се понижава.

В планините

ще е слънчево с разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 6°.

По Черноморието

в сутрешните часове ще има ниска облачност, която след обяд ще се разкъсва и намалява и над повечето райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Максималните температури ще бъдат между 9° и 13°. Температурата на морската вода е 8°-9°.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 31 мин. и залязва в 18 ч. и 37 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 5 мин.

Луната в София изгрява в 6 ч. и 10 мин. и залязва в 17 ч. и 8 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние.

Във вторник

ще духа слаб вятър от северозапад, в Източна България от север-североизток. Облачността ще се увеличи и след обяд на места в Югозападна България ще превали дъжд.

В сряда

сутринта ще е все още предимно облачно, на отделни места ще превали слаб дъжд. След обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните – между 13° и 18°.

Подобни статии

Top