Времето: Слънце на запад, на изток-облаци и дъжд - DC news

Времето: Слънце на запад, на изток-облаци и дъжд

Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево.

Над източните райони облачността от изток отново ще се увеличи и привечер на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – между 8° и 13°, в София минимална – около минус 2°, максимална – около 8°.

В Пловдив и Асеновград времето остава без съществена промяна. Ще има значителна облачност, с минимални температури сутринта около 0 градуса. Максималните ще са около 12 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините

ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Източна България облачността ще е значителна и привечер на отделни места ще превали. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието

облачността ще е по-често значителна. Привечер на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 8-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 35 мин. и залязва в 18 ч. и 35 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 59 мин.

Луната в София изгрява в 5 ч. и 6 мин. и залязва в 14 ч. и 26 мин. Фаза на луната: три дни след последна четвърт.

Подобни статии

Top