Времето: Слънце над Южна, облаци над Северна и Източна България

Над Югозападна България ще преобладава ясно и слънчево време.

Над северните и източните райони от страната ще остане предимно облачно, там не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд. През нощта ще е почти тихо, през деня ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър със северна компонента. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, в припланинските райони малко по-ниски; максималните ще са между 8° и 13°, в крайните югозападни райони до 14°-15°.

В Пловдив и региона времето ще бъде слънчево, с разкъсана облачност. Минималните температури ще бъдат от 0° до 3°, а максималните ще достигат до 10°-11°. 

Атмосферното налягане ще се понижи още, но ще остане по-високо от средното.

Над планините

ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността над Стара планина, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента, по най-високите части на масивите в Югозападна България след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

ще e предимно облачно, само в крайните южни райони вероятността за слаб валеж е повишена. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще е 3 бала, в най-южните райони – 4 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:25 часа и ще залезе в 16:58 часа. Продължителност на деня 09:33 часа.

Луната ще изгрее в 12:41 часа и ще залезе в 22:09 часа. Осветеност на диска в 0h UT 34 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top