Времето: Слънце! Отива ли си зимата?

Днес сутринта на места в Горнотракийската низина ще се образуват мъгли.

Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, по-високи по морския бряг. Преди обяд ще е слънчево, но от запад ще започне увеличение на облачността; ще е средна и висока и до края на денонощието ще обхване почти цялата страна. Без валежи. Вятърът ще е слаб, в югоизточните и планински райони – до умерен от югозапад. Остава сравнително топло, с максимални температури предимно между 6° и 11°.

В Пловдив и Асеновград през деня времето ще бъде слънчево. Главно в югоизточните райони ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°. По-ниски ще бъдат температурите в местата с по-трайна мъгла. 

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца, в края на денонощието ще започне да се повишава.

Над планините

от запад облачността ще се увеличава, най-късно в източните масиви. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево, сутринта на места в южните райони с намалена видимост. Ще духа слаб, в южните райони – умерен югозападен вятър и там през деня чувствително ще се затопли. Максимални температури между 7° и 12°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето най-често ще е 2 бала.

На 18.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:53 часа и ще залезе в 17:20 часа. Продължителност на деня 09:26 часа.

На 18.01.2019 луната ще изгрее в 14:39 часа и ще залезе в 04:48 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top