Времето: Слънце през деня, утрото започва с мъгла

Над страната ще бъде ясно, а вятърът в повечето райони временно ще стихне.

Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, малко по-високи по морския бряг, а в отделни високи полета и котловини, предимно на Западна България, до минус 2°, в София около 1°. През деня ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен и по-късно през деня над крайните източни райони ще се образува ниска облачност. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София около 10°.

В Пловдив и Асеновград сутринта ще бъд студено с минимални температури около 2°. През деня ще се затопли, но максималните стойности няма да достигнат повече от 13°. 

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за октомври. През деня слабо ще се понижи.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня ще се образува ниска облачност. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 52 мин. и залязва в 18 ч. и 29 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 37 мин.

Луната залязва в 12 ч. и 28 мин. и изгрява в 21 ч. и 18 мин. Фаза: три дни преди последна четвърт.

Подобни статии

Top