Времето: Слънцето се завръща на север, в Южна България все още ще има превалявания

Жълт код за силен вятър в Пловдив и Пазарджик

Вятърът от запад-северозапад ще се усили, особено в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина, където временно ще е бурен; вечерта ще започне да отслабва. От север облачността ще намалява, но на места в Южна България все още ще има превалявания, в Родопите и с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София 18°-19°.

Жълт код обяви НИМХ за силен вятър от запад-северозапад, с пориви до 22-24 m/s  На 18.05.2021 г. в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина. Кодът е в сила за 14 области, сред които са Пловдив и Пазарджик.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, по-често значителна, но валежи не се очакват. Ще духа силен вятър от запад-северозапад, с пориви до 22-24 m/s. Максималните температури сутринта ще са около 13°, през деня ще се повишат до 23°. 

Атмосферното налягане бавно ще се повишава и вечерта вече ще доближи средното за месеца.

В планините

ще духа силен и бурен северозападен вятър. Облачността ще намалява, но все още в Родопите ще има валежи и гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието

от север облачността също ще намалява, но все още по южното крайбрежие ще има превалявания. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималните температури ще са 20°-21°. Температурата на морската вода е 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 6 ч. и 01 мин. и залязва в 20 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 44 мин.

Луната в София залязва в 01 часа и 50 мин. и изгрява в 11 ч. и 10 мин. Фаза: един ден преди първа четвърт.

Подобни статии

Top