Времето: Слънцето остава, но температурите тръгват надолу

времето

Ще e предимно слънчево. След обяд над планините и планинските райони, и на отделни места в Южна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Северна България – до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 18° и 23°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност. Утрото ще бъде топло с минимални температури около 6 градуса. През деня градусите на термометрите ще се покачат до 24 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.

Над планините

в сутрешните часове ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен – по високите части ще е от югозапад, в ниските ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието

ще е предимно слънчево. Главно в южните райони има условия за образуване на ниска слоеста облачност или мъгла, но до около обяд видимостта ще се подобрява, облачността ще намалява. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Максималните температури ще са от около 12° на север до 18° на юг. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

На 19.03.2019 слънцето ще изгрее в 06:33 часа и ще залезе в 18:36 часа. Продължителност на деня 12:02 часа.

На 19.03.2019 луната ще изгрее в 16:40 часа и ще залезе в 05:51 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: пълнолуние.

Подобни статии

Top