Времето: Слънцето ще се покаже, ще се затопли

времето

Ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад,

който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляваща в следобедните часове на места до предимно слънчево. Дневните температури ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще бъдат между 7° и 12°, малко по-ниски по високите западни полета.Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в котловините на Югозападна България до минус 8°, минус 10°.

В Пловдив и Асеновград сутринта ше бъде студено с минимални температури около минус 3°. През деня ще има променлива облачност, ще  има и слънчеви часове. Ще се затопли и максималните температури ще достигнат през деня до положителните 10°.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за декември.

Над планините

ще има променлива облачност, намаляваща след обяд често до слънчево време. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието

ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляващата след обяд до предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 37 мин. и залязва в 16 ч. 54 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 17 мин.

Луната изгрява в 3 ч. и 43 мин. и залязва в 15 ч. и 7 мин. Фаза: три дни преди новолуние.

Подобни статии

Top