Времето: Слънцето за кратко ще се покаже

До обяд облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Ще е почти тихо, в низините и котловините ще е мъгливо и на места там ще приръмява. Около и след обяд ще се появи слаб юг-югозападен вятър и с него ще настъпи по-съществено намаление на облачността и подобрение на видимостта. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните от 2-3° в местата с трайна мъгла в Северозападна България, до 11-13° в югозападните райони.

В Пловдив и Асеновград денят ще започне с облачно време. По обяд за кратко слънцето ще се покаже, но до вечерта отново ще се заоблачи. Остава студено с минимални температури ще са около 2 градуса, максималните няма да надвишат 7 градуса.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, но през деня ще се понижи.

Над планините

преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо. Около и след пладне облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-значителна в часовете до обяд. До обяд вятърът ще е от север, след обяд ще се ориентира от юг, ще е предимно слаб. Максималните температури ще са 7-9°. Температурата на морската вода е около 12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

На 24.11.2018 слънцето ще изгрее в 07:29 часа и ще залезе в 16:57 часа. Продължителност на деня 09:28 часа.

Подобни статии

Top