Времето: След снега градусите падат до минус 15

Снеговалежите ще отслабнат и до обяд в повечето места ще спрат.

Над Западна България и облачността временно ще се разкъса и намалее. В югоизточните райони валежите ще продължат и в следобедните часове и все още ще са умерени. Ще духа предимно умерен, по Черноморието – силен, временно и бурен вятър от север-североизток и с него застудяването ще продължи.

Минималните температури в по-голямата част от страната ще са отрицателни – между минус 7 и минус 2 градуса, по Черноморието и в крайните югозападни райони – малко по-високи. Максималните ще са от минус 5 до минус 2 градуса в Северна България до минус 1-4 градуса – в Южна.

Днес отново е обявен жълт код за голяма част от страната. Само в пет области, сред които е и Пловдив, времето няма да бъде прекалено студено. В 16 от областите жълтият код е за много ниски температури, а в останалите 7 области – и за силен вятър.

В Пловдив и Асеновград през целия ден времето ще бъде облачно, до обяд ще  вали слаб сняг. Минималните температури ще са около минус 1 градус. Максималните остават с положителни стойности, но няма да надвишават 3 градуса. 

Атмосферното налягане много бързо ще се повиши и през деня ще е значително по-високо от средното за месеца.

В планините

в Западна България в сутрешните часове все още ще вали слаб сняг, но до обяд на повечето места ще спре, тогава и облачността временно ще се разкъса и намалее. Най-късно валежите ще спрат в планините в Източна България, там облачността през целия ден ще остане значителна. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Застудяването ще продължи и максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, на 2000 метра – около минус 8 градуса.

По Черноморието

ще остане ветровито, със силен, временно – и бурен, вятър от север-североизток. Валежите ще спират, най-късно вечерта в крайните южни райони, където ще са и от дъжд, и от сняг. Температурите ще продължат да се понижават и максималните ще са от минус 1 – по Северното, до 5 градуса – по Южното Черноморие. Температурата на морската вода е 10-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Подобни статии

Top