Времето: След топлото идват дъжд и облаци

 Oт запад облачността ще се увеличава.

В сутрешните часове в крайните югозападни райони ще започнат превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°. Ще преобладава облачно време, с превалявания от дъжд в западната половина от страната. Около и след обяд ще прегърми на отделни места в Западна България, където вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад. В Източна България ще продължи да духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 14° и 19°.

В Пловдив и Асеновград облачносттта ще бъде променлива. Ще бъде топло за сезона с минимални температури около  8 градуса, максимални – около 19 градуса. 

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

Над планините

ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, над 1600 метра – от сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне понижение на температурите. На отделни места по преминаващия студен атмосферен фронт ще прегърми. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието

ще бъде предимно облачно. Ще продължи да духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 18°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 04.03.2020 слънцето ще изгрее в 06:57 часа и ще залезе в 18:19 часа. Продължителност на деня 11:21 часа.

На 04.03.2020 луната ще изгрее в 12:18 часа и ще залезе в 03:00 часа. Осветеност на диска в 0h UT 70 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top