Времето: Смразяващо утро, после слънцето ще се покаже

млечено

Утрото ще е мразовито с минимални температури предимно между минус 7° и минус 2°.

Преди обяд на места по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска слоеста облачност и дневните температури там ще са по-ниски. През деня над страната ще бъде предимно слънчево, почти тихо и студено. Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°. В София минималната температура ще е около минус 5°, а максималната ще е около 5°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде слънчево, но студено. Минималната температура сутринта ще е отрицателна и ще бъде около минус 3°. През деня живакът на термометрите няма да се покачи повече от 5°.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините

ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието

ще е предимно слънчево, почти тихо и студено. Максималните температури ще са между 6° и 9°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 11° – 12°.

Слънцето ще изгрее в 07:41 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 9:12 часа.

Луната ще изгрее в 13:48 часа и ще залезе в 00:29 часа. Осветеност на диска в 0h UT 57 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Подобни статии

Top