Времето: Снегът се връща, на места ще натрупа

Облачността ще е предимно значителна.

На много места в страната ще вали предимно слаб сняг, но в планините и Предбалкана ще има и по-съществени количества. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен вятър със северна компонента, с който ще нахлуе още студен въздух. Преобладаващите минимални температури ще са от минус 4° до 1°, дневните – между 1° и 6°.

В Пловдив и Асеновград времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Минималните темпереатури ще са около 1°, максимални – около 4°. 

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца. През деня ще се повишава и ще стане по-високо от нормалното.

Над планините

облачността ще е значителна, на много места ще има валежи от сняг, в Западна и Централна Стара планина, както и в планините в Югозападна България ще са значителни. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат. Ще духа предимно силен северен вятър, с който температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 11°.

Над Черноморието

облачността ще е предимно значителна и на места в северните райони ще превали слаб сняг, на юг – дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен северен вятър, с който ще застудее. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето изгрява в 6 ч. и 23 мин. и залязва в 18 ч. и 44 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 21 мин.

Луната залязва в 4 ч. и 15 мин. и изгрява в 13 ч. и 33 мин. Фаза: три дни след първа четвърт.

Подобни статии

Top