Времето: Снегът спира, но остава студено

времето

Жълт код за обилни снеговалежи

обяви НИМХ за 6 области в южна и югоизточна България. Това са областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас.

Още сутринта от югозапад снегът ще спира и облачността ще започне да се разкъсва.

Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува още студен въздух. До края на денонощието снеговалежите ще спрат, най-късно в крайните североизточни райони.

В 16 области на страната в Северна България е обявен жълт код за опасно ниски температури. В Южна България остава студено, с минимални температури между минус 8° и минус 3°. Максималните температури ще са между минус 3° и 2°, малко по-високи в крайните югозападни и югоизточни райони.

Нов сняг наваля тази нощ над Пловдив и Асеновград,

и натрупа допълнителна снежна покривка. През деня може да има превалявания. Минималната температура под тепетата ще е около минус 5°, а максималната – до 1°.

Над планинските масиви

на Югозападна България валежите сутринта ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее, след обяд и до предимно слънчево.

В останалите планини все още ще превалява сняг, в процес на спиране, най-късно, вечерта, в Източна Стара планина.

Ще духа умерен и силен западен вятър. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°.

Подобни статии

Top